De visuele kracht van AMVK

Anne-Mie Van Kerckhoven – ook bekend als AMVK – brengt de meest uiteenlopende media samen in complexe installaties. Ze tekent, schildert, doet performances, maakt computeranimaties, video-installaties en drukwerk.

Daarbij streeft ze er altijd naar om zichzelf met genadeloze eerlijkheid en directheid uit te drukken. Haar werk is kritisch en sociaal geëngageerd.

De afgelopen jaren heeft AMVK internationale bekendheid verworven. Niet onbegrijpelijk. Haar beelden van sterke, zelfbewuste vrouwen bieden een alternatief voor de traditionele visie op verleidelijk vrouwelijk naakt. Andere weerkerende thema’s zijn de verhouding tussen mens en dier, tussen intelligentie en intuïtie, en tussen menselijke creativiteit en artificiële intelligentie.

Met honderden werken, van inkttekeningen tot complexe video-installaties, biedt deze tentoonstelling een inkijk in het uitgebreide oeuvre van AMVK.

AMVK
Tot 13.05.2018
M HKA
Leuvenstraat 32, Antwerpen
www.muhka.be

Laat een reactie achter

Meer tips