Photo Friction zoekt naar grenzen van fotografie

Featured Video Play Icon

Vertelt een foto soms meer dan de waarheid? En wat zijn de grenzen van de fotografie. In de Photo Friction kom je het allemaal te weten.

Fotografie wordt in de regel omschreven als een referentieel medium, afbeeldend wat was, wat er zich afspeelde.  Slechts zelden verwijst men naar de fotografie als een verbeeldingsvol of verhalend genre. Nochtans spelen heel wat hedendaagse fotografen met denkbeelden en technieken die men gewoonlijk associeert met fictie. De voorbije decennia vinden we legio voorbeelden van een bewust geconstrueerde en geënsceneerde fotografie, en niet alleen binnen de beeldende kunst.

Ook in eigen land vinden we recent fotografen die enigmatische foto’s nemen die ruimte laten voor mogelijke fantasierijke speculaties van de waarnemer zelf. Deze tentoonstelling wil de vraag stellen of en waarom er een discrepantie zou moeten bestaan tussen fictieve en feitelijke aspecten van de fotografie.

Met onder meer Koen Broos, Katrien De Blauwer, Filip Dujardin, Tine Guns, Pieter Huybrechts, Charlotte Lybeer, Ives Maes, Michèle Matyn, Jo Op de Beeck, Max Pinckers, Veronika Pot, Nicolas Provost, Bruno V.Roels, Arno Roncada en Lieven Segers.

Photo Friction
Nog tot 15/04 in Cultuurcentrum Mechelen
www.cultuurcentrummechelen.be

Nog meer tips in 100% CULTUUR, iedere zaterdag op TV Plus en iedere woensdag op ATV.

Laat een reactie achter

Meer tips