Recall Sculpture

Fausto Melotti, De Dans © Nathalie Pauwels

41 kleinsculpturen uit de jaren 1950 tot 1970 getuigen van de creatieve en artistieke vrijheid die kunstenaars na de Tweede Wereldoorlog opnieuw ontdekten.

Naast Pietro Consagra, Arnoldo Pomodoro en Francesco Somaini kunnen bijvoorbeeld ook Elisabeth Schaar, Bernhard Heiliger en Marino Marini door onder meer hun keuze van onderwerp en materiaal gezien worden als voorlopers van de hedendaagse kunst. Alle getoonde kleinsculpturen komen uit de de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Ze werden aangekocht uit de biënnales die het Middelheimmuseum vanaf zijn ontstaan in 1950 tot 1989 organiseerde. Via deze tweejaarlijkse tentoonstellingen wilde men een vinger aan de pols van de internationale hedendaagse beeldhouwkunst houden. Ook voor het KMSKA waren ze in die zin een belangrijke bron van informatie en inspiratie.

Tot 18.03.2018
Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61, Antwerpen
www.middelheimmuseum.be

Laat een reactie achter

Meer tips