Barokjaar: koop nu al je tickets

Antwerpen is de meest uitgesproken barokke stad van de Lage Landen. Tijdens ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ pakt Antwerpen uit met een overdadig programma dat oude en nieuwe barok laat clashen.

Rubens inspireert

Antwerpen Barok 2018 brengt hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Tijdens het festival staan de schijnwerpers op Rubens, één van de invloedrijkste kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen. Rubens trok naar Italië en kwam terug met een heel nieuwe vormentaal: heftig, realistisch, exuberant, vol emoties en beweging. 400 jaar later geldt hij nog altijd als groot inspirator.

Vroeger en nu

Wat als je de historische barok in contact brengt met hedendaagse barokmeesters? Dan ontdek je verrassende gelijkenissen tussen vroeger en nu. Dan merk je op dat bijvoorbeeld Jan Fabre en Luc Tuymans, net als Rubens, in Antwerpen wonen en werken, maar onvermoeid internationaal uitzwermen. Dan zie je dat de stad al eeuwen een magneet is voor mensen uit alle hoeken van de wereld, om hier te zíjn, om schoonheid te beleven, om kunst te maken.

Het festival vertelt een verhaal over barok, vroeger en nu en brengt de historische barok in dialoog met hedendaagse kunst.

Kom barok beleven

‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ laat je op een verrassende manier Antwerpen zien. Chic en ongepolijst tegelijk, historisch en eigentijds, wereldstad en metropool op zakformaat. Het culturele programma is uitgesproken extravert en combineert artistieke eigenzinnigheid met volkse authenticiteit.

Tijdens Antwerpen Barok 2018 kan je naar expo’s over barok vroeger en nu in onder meer het Rubenshuis, Middelheimmuseum, M HKA, Snijders- & Rockoxhuis, Museum Plantin-Moretus, Fotomuseum – FOMU, MAS en in de Monumentale Kerken Antwerpen. Er is ook een openingsfeest, er zijn barokwandelingen, concerten, voorstellingen …

Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert
Van juni 2018 tot januari 2019
Als je zeker wil zijn van een specifieke datum om een tentoonstelling te bezoeken, dan kan je nu al tickets reserveren.
Alle info op www.antwerpenbarok2018.be.

Laat een reactie achter

Meer tips