Olivier Theyskens in MoMu

Featured Video Play Icon

Twintig jaar geleden verraste Olivier Theyskens de modewereld met een indrukwekkende show in Parijs. De creaties van de jonge ontwerper vonden hun weg naar de kleerkasten van sterren als Nicole Kidman, Cate Blanchett en Emma Watson.

In 2002 stopte hij met zijn eigen collectie van donkere, romantische creaties, om voor het oude Franse modehuis Rochas een nieuwe visie op couture uit te tekenen. Na passages als artistiek directeur bij Nina Ricci en Theory in New York, nam hij de draad van zijn eigen label weer op.

Een overvloed aan foto’s, films en tekeningen wordt aangevuld met literaire stemmen. Samen schetsen zij een beeld van het meesterschap en de creatieve evolutie van een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers. Maar ook van zijn visie op de hedendaagse modewereld, van couture- tot semi-couture- en prêt-à-portercollecties. De muze van Theyskens is romantisch, mysterieus, sterk en elegant: waar ze ook gaat, ze gaat in schoonheid.

Olivier Theyskens. She walks in Beauty
Nog tot 18/03/2018
ModeMuseum
Nationalestraat 28, Antwerpen
www.momu.be

Ontdek nog meer ’s in het gratis magazine 100% . Lees het recentste nummer op https://issuu.com/prospekta_infocultuur.

Laat een reactie achter

Meer tips