Bruegelland XL

Voor de zevende en laatste keer presenteren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Stedelijk Museum Lier een binnen Bruegelland.

Dit tentoonstellingsproject loopt sinds 2011 en onderzoekt de invloed van Pieter Bruegel I op de schilderkunst in de Lage Landen van de 17de tot het begin van de 20ste eeuw. Van kopieën, imitaties en variaties tot heel vrije interpretaties. Van Pieter Brueghel II, Adriaen Brouwer en Henri Leys tot Gustave Van De Woestyne.

Het sluitstuk van het project kreeg als titel Bruegelland XL. Deze editie toont de meest volledige selectie van schilderijen uit de collecties van het KMSKA en het Stedelijk Museum Lier die een link hebben met Pieter Bruegel I. Het resultaat is een nieuwe en frisse presentatie, een bonte afwisseling van kleurrijke verhalen. Landschappen in alle seizoenen, spreekwoordenschilderijen, historiestukken, kinderspelen, kermissen en feesten, moraliserende taferelen: je vindt het allemaal in deze tentoonstelling.

Bruegelland XL neemt je mee langs zulke druk bevolkte schilderijen dat het bijna zoekplaatjes lijken. Terwijl intieme tafereeltjes dan weer getuigen van intens en hoogst persoonlijk schilderplezier. Bruegelland XL is een uitgelezen kans om het werk van de artistieke erfgenamen van Pieter Bruegel I met andere ogen te bekijken.

Bruegelland XL
Nog tot 25 februari 2018
Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly Lier
Florent Van Cauwenberghstraat 14, Lier
www.bruegelland.be

Ontdek nog meer expo’s in het gratis magazine 100% EXPO. Lees het recentste nummer op https://issuu.com/prospekta_infocultuur.

Laat een reactie achter

Meer tips