Twee zielen: unieke vertelkracht in web van zang & klank

Featured Video Play Icon

In 3 verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid.

Maar in elke scène worden de personages gedreven door universele, diepmenselijke vragen, worstelingen en verlangens. In de loop van de eeuwen is er veel veranderd, maar onze drijfveren niet. Twee zielen, drie levens, zes mensen.

Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. Toch loopt er een gevoelsmatige lijn door het stuk. Daar is het DE KOLONIEMT en artist in residence Peter De Graef om te doen. Niet om de anekdote. Hoewel de toeschouwer zich tijdens de scènes onherroepelijk in de anekdote zal verliezen, zoals we ons allemaal verliezen in de beslommeringen van onze levens van elke dag.

In Twee Zielen krijgt de livemuziek een eigenzinnige rol. Zang en percussie voeren de boventoon. De originele muziekscore van Bo Spaenc is geïnspireerd op vocale muziek uit de verschillende periodes van de schriftuur. De thema’s van de 3 delen versmelten tot een hedendaags klankbeeld en spelen op elkaar in, als een echo door de tijd. De zang spint een web rond de 3 levens die uiteindelijk samensmelten. Daardoor zal de toeschouwer de verbondenheid begrijpen tussen de 6 personages, die voortkomen uit telkens dezelfde 2 zielen.

DE KOLONIEMT - Twee Zielen
Nog tot 16/12
Onder meer in Lier, Antwerpen, Lint en Mol
www.dekoloniemt.be

Laat een reactie achter

Meer tips